Airconditioning

airco woning en kantoor, vloerunit airco woning en kantoor, binnenunit

Een airconditioninginstallatie behandelt de lucht in een kamer of ruimte om een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, en luchtcirculatie te bekomen. Airconditioning is niet enkel koelen maar creëert een aangenaam klimaat in een ruimte. Een goede airconditioning installatie voldoet aan onderstaande kenmerken:

Temperatuur

Een airconditioner kan verwarmen en koelen zodat de temperatuur constant blijft in een ruimte. Grote temperatuur schommelingen geven een onbehaaglijk gevoel, waardoor ons lichaam minder goed functioneert.

Vochtigheid

Een airconditioner regelt de vochtigheid in een ruimte, bij een hoge vochtigheid wordt er vocht uit de ruimte weggehaald, bij lage vochtigheid kan vocht ingebracht worden in de ruimte waardoor een aangenaam klimaat ontstaat.

Zuiverheid

Een airconditioner filtert de aangezogen lucht zodat schadelijke stoffen zoals rook, pollen, stof en bacteriën uit de lucht worden gefilterd. Een airconditioner zorgt ervoor dat u steeds gezonde lucht inademt.

Luchtcirculatie

Airconditioners zorgen voor aangepaste luchtsnelheden en uitblaastemperaturen zodat er geen tocht ontstaat en er een behaaglijk klimaat heerst in de ruimte.

Ventilatie

Een airco-toestel kan ook de lucht te ventileren waardoor deze gefilterd wordt, maar ook kan binnenlucht vervangen worden door verse buitenlucht zonder te koelen of te verwarmen. Dit op zich zorgt al voor een verfrissend gevoel doordat de lucht in beweging is.

Energie keuring Airconditioning Meer informatie?