Warmterecuperatie

Bij veel koelinstallaties wordt de warmte naar buiten afgevoerd. Maar deze warmte kan ook gerecupereerd worden en gebruikt worden voor verwarming of het verwarmen van water.
Mogelijkheden:

  • Warmwater voor verwarming van gebouwen.
  • Warmwater bereiding voor sanitaire toepassingen.
  • Warmwater voor productie processen.
  • Luchtverwarming van winkelruimtes of kantoren.

Energie Besparing

Bij bestaande en nieuwe koel- en vriesinstallaties kan er veel energie bespaart worden. Persgasontdooiing vervangt dure elektrische weerstanden bij het ontdooien van verdampers. Het gebruik van frequentie gestuurde compressoren en ventilatoren zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing, de frequente sturing zorgt voor een optimalisatie van het te leveren koel- en of ventilatie vermogen. Bij gebruik van elektronische expantieventielen wordt de verdampingstemperatuur in de verdamper geoptimaliseerd en kan met een variabele condensatietemperatuur gewerkt worden. Na analyse van uw installatie bespreken we graag welke maatregelen voor uw installatie in aanmerking komen.

Optimalisatie

Van bestaande koel- en vriessystemen maken we graag een analyse voor het optimaliseren van uw installatie op het vlak van energieverbruik, milieunormen en F-gas regelgeving.

Meer informatie?