Koeltechniek Bakkerijen

  • Koeltoonbanken

    Koeltoonbanken voor banket, patisserie, taarten of chocolade verlengen de houdbaarheid. Hierbij is temperatuur maar zeker ook vochtigheid in uw koeltoonbank belangrijk.

  • Snel vriezers

    Snel vriezers zijn al langer ingeburgerd in de bakkerij wereld. Doordat gisting bij rauwe deegwaren niet ophoudt bij gewone koeling maar slechts bij volledig invriezen, wordt zelfs voor kortere bewaarduren gekozen voor invriezen. Hierbij is een grote koelcapaciteit en een grote verdamper met hoge luchtsnelheid noodzakelijk.

  • Bewaar vriezers

    Vriezer met een lichtere ventilatie zodat producten minder uitdrogen Hierbij is een aangepaste koelcapaciteit afgestemd op bewaring en een verdamper met lage luchtsnelheid nodig.

  • Waterkoelers

    Bij het kneden van deeg wordt dit opgewarmd waardoor kans bestaat dat het deeg gaat rijzen, om dit te vermijden wordt gekoeld water gebruikt. Types, open tank met pomp en roerwerk, open waterbak met spiraalkoeling en roerwerk, gesloten watervat, rechtstreeks gekoeld door een koelspiraal.

Meer informatie?