Koeltechniek Groenten En Fruit

Bij bewaring van groenten en fruit in een gekoelde ruimte is temperatuur en vochtigheid van groot belang om een constante kwaliteit van uw producten te bekomen. Hierdoor is de keuze van de koelinstallatie erg belangrijk. Een standaardinstallatie voor het koelen van groenten en fruit bestaat niet, elke installatie is uniek. De selectie van de installatie is afhankelijk van het product, temperatuur en luchtvochtigheid. Om bij bewaring uitdroging en gewichtsverlies te voorkomen is een goede uitgebalanceerde koelinstallatie belangrijk. Cuypers Koeltechniek heeft ruime ervaring in het bouwen van installaties voor groenten en fruit. Graag adviseren wij u bij het vinden van de juiste koeltechnische oplossing.

U.L.O.

ULO (Ultra Low Oxygen) is het conditioneren van fruit onder een verlaagde zuurstofconcentratie. Fruit onder ULO condities kan langer in een koelkamer bewaard worden zonder kwaliteitsverlies. Fruit ademt zoals elk levend product. Bij de ademhaling neemt het fruit zuurstof op uit de omgeving en geeft het warmte en CO2 terug af. Door nu deze ademhaling stil te leggen, kan het rijpen en verouderen van het product afgeremd worden. Het verlagen van de temperatuur is de belangrijkste maatregel voor de bewaring van fruit. Een snelle inkoeling en een optimale bewaartemperatuur zorgen voor een sterke vermindering van de opname van zuurstof. Hierdoor zullen er minder voedingsstoffen verbrand worden. Bij een ULO bewaring wordt het zuurstofgehalte verlaagd. Door het CO2-gehalte te verhogen krijgen we een extra vertraging van de opname van zuurstof.

Meer informatie?