Koeltechniek Slagerijen

  • Bewaren en inkoelen van vlees

    De inkoelsnelheid is belangrijk bij het koelen en invriezen van vlees. Om de kwaliteit en houdbaarheid te behouden moet het zo snel mogelijk op de juiste temperatuur worden gekoeld of ingevroren zodat de voedingswaarde en smaakeigenschappen behouden blijven. Voor de kwaliteit van vleesproducten speelt uw koelinstallatie een belangrijke. Voor slagerijen levert Cuypers Koeltechniek hiervoor voorziene koel/vriescellen en snelkoelers.

  • Installaties voor rijping van vlees

    Het rijpen van vlees zorgt voor een intensere smaak, dit proces duurt tussen de 2 en 4 weken en zorgt voor een grote verdamping van het vocht dat in het vlees aanwezig is zorgt voor een grote verdamping van het vocht dat in het vlees aanwezig is. Door het rijpen wordt het vlees na verloop van tijd aan de buitenkant helemaal droog en zwart maar aan de binnenkant mooi sappig en helder rood. Bij het rijpen van vlees zijn de bewaarcondities belangrijk, vochtigheid en temperatuur zorgen voor een sappig stuk vlees met veel smaak.

  • Koeltoonbanken wandkoelers

    Koeltoonbanken zorgen voor het koelen en presenteren van uw vleeswaren. Onze koeltoonbanken voor vlees zijn voorzien van plaatkoeling en steunverdamper wat resulteert in een lage ontvochtiging van uw producten. Een hoge vochtigheid en juiste temperatuur zorgen voor een optimale presentatie van vleeswaren.

Meer informatie?